Wednesday, June 27, 2012

Autoservisas – pasipelnymo šaltinis?

Iš karto įspėju: neteigiu, jog autoservisai yra blogio įsikūnijimas, o mechanikas – lupikautojas. Tačiau kaip sakoma, caveat emptor (lot. – pirkėjau, saugokis). Kaip restorane pasitaiko rasti musę sriuboje, taip ir autoservisas gali bereikalingai patuštinti kišenes.

Kokios dažniausiai pasitaikančios apgaulės?

Į variklius pilama brangi alyva ar tepalas, net kai to nereikia. Arba atvirkščiai: pilama pigi alyva, o sąskaita pateikiama kaip už brangią. Vadovaudamiesi automobilio eksploatacijos instrukcija, patys nusipirkite tinkamo skysčio, beliks tik pasinaudoti meistro laiku bei alyvos ir tepalų tiekimo įranga. Taip sutaupysite pinigų ir neliksite apgauti - tik po procedūros pareikalaukite tuščio bakelio.

Atliekant techninę apžiūrą paaiškėja, kad automobilyje nebėra katalizatoriaus, nes jis buvo paprasčiausiai išpjautas. Pasitikrinkite katalizatorių prieš važiuodami į servisą ir po to. Detalės sudėtyje yra vertingų metalų ir kai kurie servisai nesidrovi jos išpjauti.

Nesvarbu, buvo pildytas ar ne, pateikiama sąskaita už langų plovimo skystį. Geriausia iš anksto įspėti meistrus, kad to nedarytų.

Automobilių savininkai dažnai pastebi, kad autoservisas užsako labai brangias detales. Kartais pasirodo, jog „brangios ir kokybiškos“ detalės yra pačios pigiausios ir subyra po kelių mėnesių. Iš anksto aptarkite detalių kainas ir pasitikrinkite jų kainą prekybos vietose. Pareikalaukite grąžinti senąsias ir naujųjų pakuotes.

Dažnai pasitaiko, jog klientui nurodoma, kad reikia keisti tam tikrą detalę, nors ji pakankamai kokybiška. Prieš važiuodami į servisą, apsilankykite techninių apžiūrų centre: jo darbuotojai nėra suinteresuoti „išpūsti“ sąskaitas. Kartais atsiimant automobilį paaiškėja, kad buvo pakeistos dar kelios papildomos detalės. Šie darbai taip pat įtraukiami į sąskaitą. Reikalaukite, kad prieš atlikdamas papildomus darbus, autoservisas jus informuotų.

Populiarėja padangų pildymas azotu: esą tai padeda taupyti degalus. Iš tikrųjų pripildžius azotu, padanga ne taip greitai kaista. Tai aktualu tiems, kam patinka greitis. Paprastas vairuotojas nepajus jokio skirtumo.

Stabdžių diskai ir trinkelės keičiami per anksti. Tegul jums parodo, kokios būklės yra senosios trinkelės ir pareikalaukite senųjų detalių.

Jei į servisą atvykstate su nepilnai įkrautu akumuliatoriumi, galite išgirsti, kad jo išgelbėti neįmanoma. Pabandykite įkrauti senąjį. Pirkti naują akumuliatorių verta tik tada, jei senasis greitai išsikrauna.

Taigi, svarbu pasirinkti patikimą autoservisą. Tačiau nepamirškite, kad jūsų neapsaugos niekas, jei patys tuo nepasirūpinsite. Tad prieš vykdami į dirbtuves, užsukite į techninės apžiūros centrą.

Implements and Tools Farming simulator 2013 mods

No comments:

Post a Comment